Myter om craps

Det finns nog inte några spelare som är så fyllda av skrock och vidskepelse som de som spelar craps. Det finns flera myter om craps än något annat casinospel. Om myterna är sanna? Ja det får du fundera på, kanske till och med prova dem i ett spel. Den myten som är mest spridd är den som säger att om en av tärningarna hamnar på golvet kommer en sjua upp vid nästa kast.

Myter med tur

Om det under en omgång craps kommer en ny, kvinnlig spelare till bordet så förkroppsligar hon Fru Fortuna och för tur med sig. I det läget börjar de andra spelarna att satsa i tron att damen i fråga för tur med sig till bordet. I den myten finns även ett jungfruinslag. Kvinnan förutsätts vara oskuld och det är därför hon för tur med sig. Om en man kommer till bordet under en omgång betyder det däremot otur.

Myter med otur

Det gäller att hålla ordning på sina tentakler för inträffar det att tärningen skulle träffa en annan spelares hand betyder det otur. Nästa kast kommer att ge ett uselt utfall. Att räkna sina motspelares spelmarker betyder även det otur. Helst ska man inte titta åt de andra spelarnas marker. Om en spelare får kasta flera gånger i rad så ska man låta bli att prata med den spelaren för det för otur med sig.

I craps är siffran sju central, det är ett utfall som ibland är bra och ibland är det inte bra alls. I vilket fall som helst så ska man inte prata om talet sju. Om talet sju visas då tärningarna passas till den som kastar, shootern, så brukar shootern inte vilja kasta tärningarna då talet sju i det här fallet anses vara olycksbådande.

Ritualersom ska ge tur

Mera vidskeplighet visar många spelare genom att ha vissa knep eller utföra konstiga ritualer innan de kastar tärningarna. Det vanligaste är kanske att man spottar på tärningarna eller rent av kysser dem, knackar tärningarna mot pannan, eller kastar bara med vänster hand. Somliga spelare menar att det går att styra tärningarna genom hur hårt man kastar. I craps måste tärningarna träffa sargen runt bordet en gång så det är studsen som är avgörande. Man menar att ett hårt kast genererar en sjua medan om man är snäll mot tärningarna och kastar mjukt så kan man även då få ett bra utfall men inte en sjua. Ska man ha riktig tur är det viktigt att ha turkalsonger eller turtrosor på sig. Det kan även vara en turkeps.