Lär dig spela craps – läs vår guide

Craps är ett roligt och stimulerande spel som det är lätt att hitta spelglädje i. Tärningsspelet är klassat som ett av de mest spännande och snabbaste bordsspelen på ett casino, vilket ständigt lockar nya spelare. Reglerna är egentligen väldigt enkla att lära sig och det är lätt att komma igång, men Craps kan i början verka komplicerat och det gäller att ha huvudet på skaft och hänga med det intensiva tempot för att inte förlora fokus. Det är mycket att hålla i huvudet då spelet är uppbyggt med flera nivåer och parallella aktiviteter som pågår samtidigt. Det bästa tipset är att läsa igenom alla regler och försöka förstå dem innan man kastar sig in i spelet. När man förstår regelboken är det lättare att följa svängningarna under spelets gång och man kan också förfina sitt eget spel genom att leka med de utmaningar och spänningsmoment som uppstår. Man får bättre kontroll, helt enkelt. Craps är riktigt roligt att spela när man väl känner sig hemma i miljön. Dessutom finns det många vinstmöjligheter!

Craps är ett mångfacetterat spel som ständigt överraskar och stimulerar, oavsett om man är nybörjare eller veteran. Spelplanen kan till en början se rörig ut och vara svår att överblicka då det är många moment igång samtidigt, men ofta räcker det att lära sig en liten del av spelet för att komma igång och få spelet att leda till vinst. Spelet går kort och gott ut på att gissa vilket tal som uppkommer när två tärningar kastas. Grundregeln är enkel, tärningskastaren som går under namnet "shooter", inleder alltid spelet genom att kasta tärningarna en första gång. Detta kallas "Come out roll" och är avgörande för spelets fortsättning. Tärningarnas utslag kallas "points". Om den inledande kastningen leder till en sifferkombination som tillsammans visar 2, 3, 7, 11 eller 12 så avslutas spelomgången direkt innan den ens har kommit igång. Alla övriga sifferkombinationer tar däremot spelet vidare till nästa nivå och tärningarnas utslag kallas då "the point". Tärningarna fortsätter att kastas tills samma nummer kommer upp igenom eller visar siffran sju, som är ett nyckeltal i Craps. Svårare än så är inte själva grundreglerna i Craps, även om det finns många dimensioner av spelet.

Som spelare i Craps är uppdraget att, med hjälp av olika marker satsa på tärningarnas utslag. Det finns tre möjliga satsningar att hålla koll på, Pass eller The pass line, Don't pass och The Odds. Dessa tre satsningsvarianter är relativt enkla att behärska, det handlar egentligen bara om att ha tungan rätt i mun och hänga med i spelets tempo. För att vinna gäller det att satsningen rimmar med sifferkombinationen som tärningarna visar, svårare än så är det inte!